Specjalny Ośrodek Szkolno - Wychowawczy
w Piotrkowie Trybunalskim

Sporządzanie posiłków w SPdP

Proszę określić gdzie leży problem:
Proszę wpisać wynik dodawania:
7 + 8 =
Link
Proszę wpisać wynik dodawania:
7 + 8 =
1
Uczniowie poznają ciekawe pomysły dań na kolację
Uczniowie SPdP w minionych tygodniach na zajęciach przysposobienia do pracy-sporządzanie posiłków poznawali interesujące pomysły na dania kolacyjne. Przyrządzili sałatkę z ryżem gotowanym z kurkumą, pomidorem, papryką, ogórkiem, rzodkiewką, koprem i sosem czosnkowym. A na kolejnych zajęciach powstała kolacja na ciepło składająca się z zapiekanych w cieście parówek z szynką, z dodatkiem cebulki smażonej, musztardy, sera i keczupu. Zakupu składników uczniowie dokonali samodzielnie podczas zajęć aktywizacji zawodowej ucząc się obsługi kasy samoobsługowej i zarządzania budżetem domowym.
powrót